0
0

За регистрирани клиенти

Регистрация

Въведете потребителско име и парола, за да се регистрирате:

Грешка при регистрация

Възникна грешка по време на регистрация Вероятно сте въвели неправилно паролата или потребителското си име. Проверете дали сте въвели правилно и двете. Системата прави разлика между главни и малки букви. Възможно е също да сте деактивирали бисквитките в уеб браузъра си.

За нас

Фирма Хени е семейна компания с традиции.

Мениджмънт

Управителен съвет

Jessica Arzner (-Häny) Председател на управителния съвет

Sabina Häny Член на управителния съвет

Kurt Bobst Член на управителния съвет

Carmen Hayoz Член на управителния съвет


Ръководство

Mark Nägeli CEO

Тел.: +41 44 925 42 80
Имейл: mark.naegelihaeny.com

Urban ZieglerCFO

Тел.: +41 44 925 42 29
Имейл: urban.zieglerhaeny.com

[Translate to Bulgarian:] Marcel Kälin

Marcel Kälin
Ръководител "Продажби и инженеринг"

Тел.: +41 44 925 42 23
Имейл: marcel.kaelinhaeny.com

Melanie IslerCHRO

Тел.: +41 44 925 43 30
Имейл: melanie.islerhaeny.com


Външен одит

Balmer-Etienne AG
Kauffmannweg 4
6003 Luzern

Тел.: +41 41 228 11 11
Факс: +41 41 228 11 00
Интернет: www.balmer-etienne.ch

Мисия

Мисия на Хени AГ

Цели на компанията

Хени AГ е водещ доставчик на висококачествени продукти и услуги в областта на транспорта и обработката на води, както и в избрани нишови сегменти за клиенти, които имат височки изисквания за качество. Ние сме изключително квалифициран партньор в сферата на приложно ориентираните продукти и системни решения, които се характеризират с висока степен на иновации и използването на най-нови технологии. Наред с гъвкавата, висококачествена и надеждна обработка на поръчките, ние осигуряваме за нашите клиенти висока добавена стойност. Стремим се винаги да бъдем една крачка пред промените, които се случват на пазара. Ето защо разработваме избрани собствени продукти и работим заедно с компетентни партньори. Непрекъснато оптимизираме нашето ноу-хау в сферата на инженеринга. Разчитаме на квалифицирани кадри и на сертифицирана система за управление, която непрекъснато усъвършенстваме. Нашите сервизни услуги са идеално допълнение към висококачествените ни продукти. Те гарантират безпроблемна работа, удължаване на срока на експлоатация и създават уникални предимства за нашите клиенти, защото са ориентирани към техните потребности. Стремим се в дългосрочен план да увеличаваме непрекъснато пазарните си дялове в Швейцария и в чужбина и да експандираме на нови пазари.

Отношения с клиентите

Предизвикваме възторг у нашите клиенти, като им предлагаме превъзходни решения, съобразени с техните нужди. Активната ориентация към нуждите на нашите клиенти играе съществена роля на всички нива. Отдаваме много голямо значение на компетентното консултиране. То създава основата за партньорство, което се базира на доверие и откритост. В нашите действия се ръководим от стремежа за постигане на максимална полза за клиентите.

Нашите служители

Служителите са нашият най-важен и най-ценен актив. Затова създаваме условия за добра работна среда. Тя се опира на нашата корпоративна култура, която се характеризира с доверие, откритост и честност. Желаем да насърчаваме нашите служители и се стремим да осигуряваме условия за повишаване на тяхната квалификация, за да могат те да бъдат удовлетворени от предизвикателната и интересна работа. Съзнаваме, че можем да постигнем целите си само с мотивирани служители. За постигането на тази цел водим безупречна и открита информационна политика и признаваме и уважаваме добрите постижения. Съзнаваме социалната си отговорност към нашите служители, но в замяна на това очакваме от тяхна страна лична отговорност и лоялност към компанията.

Отношения с доставчици и бизнес партньори

Отнасяме се към доставчиците си като с партньори, с които се стремим да изграждаме открити и справедливи взаимоотношения. Очакваме от тях оптимално снабдяване на конкуренти цени. Даваме възможност на нашите партньори да осъществяват адекватна печалба, като същевременно разчитаме на тяхната подкрепа във всяко едно отношение. Сътрудничеството с нашите партньори цели да осигури добавена стойност и за двете страни. Гаранция за това е обмяната на информация не само по отношение на търговската дейност, но и в областта на пазарната, развойната и изследователската дейност.

Устойчив растеж

Средните предприятия са важни и успешни стожери на държавата и икономиката. Поведението ни на предприемачи е насочено към запазване на икономическата и обществената ни система, като взимаме под внимание и екологичните аспекти. Целта ни е да реализираме печалба, осигуряваща ни финансова независимост и гарантираща независимостта на управлението и адекватна възвращаемост и нарастване на стойността на вложения капитал.

История

История на Хени АГ

 • Основано през 1875 г. Вече пето поколение във владение на семейство Хени
 • Познато от десетилетия с помпите, системната техника и оборудването си за плувни басейни
 • Затвърдена позиция на швейцарския пазар
 • Сериозен доставчик на сервизни услуги, много добре развита мрежа от сервизи в цяла Швейцария
 • Познато в целия свят със системите си за инжектиране на бетон
 • 1999 г. – придобиване на Sulzer Pumpen Швейцария
 • 2004 г. – споразумение за генерално представителство на Netzsch Mohnopumpen AG
 • 2009 г. – коопериране с Caprari S.p.A., Modena
 • 2018 г. – Откриване на производствен завод в Елин Пелин, България
 • 2018 г. – Нов сектор "Преработка на пластмаси и строителна техника" в Йона
 • 2018 г. – Откриване Haeny Inc. USA
 • 190 служители

 

Исторически преглед

От създаването си фирмата Хени е семейна компания и възнамерява да остане такава и в близко бъдеще. Едуард Хени-Пфистер (роден през 1847 г.) е собственик на механична работилница в Щефа от 1875. Десет години по-късно той се премества в Майлен, където купува работилница за копринени конци, задвижвана от водна турбина на реката Бойгенбах в Обермайлен. От 1892 г. до двадесетте години на 20-ти век фабриката Хени за машини, помпи и апарати експлоатира и леярна с две топилни и сушилни пещи.

Гамата на произведените през първите десетилетия на 20-ти век продукти включва помпи, принадлежности и апарати за винарски изби и устройства за пожарогасене. Още от самото начало пазарите се простират извън пределите на немскоговорящата част на Швейцария. Множеството патенти в страната и чужбина свидетелстват за иновативния потенциал на основателя на фирмата. Известното оръдие за (експериментално) разпръскване на градушки (патентовано през 1901 г.) е само един пример.

През 1897 г. Едуард Хени, който по това време е и главен основател на "Електростанция Майлен", започва да произвежда електричество и да задвижва с него машините си. През 1900/1912 г. построява и първите сгради на фабриката в близост до жилищната и търговска постройка. Персоналът, който първоначално наброява само пет-шест работници, нараства до 46 души, когато избухва Първата световна война.

През 20 век фирмата се отбелязва стабилен растеж под ръководството на различни поколения от семейството на собствениците. В съответствие с обстоятелствата на този времеви период не се наблюдават значителни скокове. Във фокуса на дейността на компанията остават всички видове помпи за чиста вода за нуждите на водоснабдяването и преди всичко канализационните и специализираните помпи. Най-новата производствена сфера на Хени са системите за инжектиране на цимент, които се използват в цял свят за хидроизолация на хоризонтални галерии, тунели, язовирни стени и за укрепване на почвения слой. Двадесет самостоятелни представителства в чужбина осигуряват търговските операции, 90% от които са насочени към износа.

През първото столетие от своето съществуване растежът на фирмата намира отражение и в числеността на заетите служители. През 1975 г. той наброява около двеста души. Днес относително по-голяма тежест пада върху мозъчния тръст от повече от двадесет инженери и техници, специализирани в намирането на комплексни решения. Фирмата Хени вече не произвежда всяка помпа в собствените си заводи, а ги купува на световния пазар и вгражда помпите, които са най-подходящи за съответното решение. Естествено помпите, към които има високи изисквания или са част от специализирани решения (прибл. 2500 помпи годишно), се произвеждат все още в Йона и околността.

Хени АГ Холдинг

Органиграма

Стенд за изпитване на помпи

Корпоративна брошура

PDF Download